pages in english 
za pacijente i posjetitelje | mapa lokacija bolnice
   
korisničko ime:  
lozinka:  
   
intranet bolnički intranet
galerija galerija SKB
intranet administracija weba
pretraga napredno pretraživanje
intranet webmail login
korisničko ime:  
lozinka:  
   
partneriza predstavnike medija
SMJERNICE ZA ODNOSE S MEDIJIMA

Ravnateljstvo,liječnici i osoblje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar pozdravljaju priliku za suradnju s predstavnicima tiskanih i elektroničkih medija s područja Mostara i Hercegovine. Svi zahtjevi u svezi s odnosima s medijima (public relations, odnosno PR), uključujući i intervjue s članovima obitelji naših pacijenata smještenih u SKB-u Mostar, koordiniraju se putem PR- ureda, koji je na usluzi novinarima i javnosti tijekom radnog vremena (od 7.30 do 15.00 sati).

Kontakt brojevi  telefona PR ureda :

036/ 336-537
063/ 774-583

Email
pr@skbm.ba


POLITIKA ODNOSA S MEDIJIMA

Sveučilišna klinička bolnica Mostar usvojila je svoju politiku odnosa s medijima sukladno kojoj se ravnaju sve aktivnosti vezane za tiskane, elektroničke i nove medije.Sve aktivnosti provode se i provodit će se u ozračju međusobnog poštivanja i partnerstva.

Program suradnje s medijima odvija se sukladno slijedećim načelima:

- Poštovanje želja pacijenata i članova njihovih obitelji kada je riječ o njihovom sudjelovanju u aktivnostima vezanim za medije;
- Osiguranje i zaštita privatnosti i povjerljivosti podataka ostalih pacijenata tijekom interviewa/ fotografiranja;

- PR ured SKB-a Mostar nastoji u svom radu biti agilan i na usluzi predstavnicima medija, na čije će zahtjeve nastojati žurno odgovoriti i provoditi interviewe objektivno i pošteno;

- PR ured će nastojati u kontinuitetu osigurati medijsku propraćenost rada i aktivnosti u SKB- u Mostar s ciljem poboljšanja njezinog ugleda na lokalnoj i državnoj razini i na koncu

- Odgovorno će i transparentno provoditi aktivnosti vezane za odnose s medijima.

PROCEDURA ODNOSA S MEDIJIMA

Medijski upiti


Novinarski zahtjevi i upiti

- Svi medijski zahtjevi i upiti trebaju biti adresirani na Ured za odnose s javnošću. PR- ured je servis javnosti,građanstvu,pacijentima, suradnicima i predstavnicima medija tijekom radnog vremena, a za hitne slučajeve  koji ne mogu čekati do slijedećeg radnog dana, pomoć se može potražiti kod glasnogovornika koji će biti dostupan za sve pozive.

Medijske posjete SKB-a Mostar


- Dok se nalaze u posjetu bolničkim prostroima u pratnji predstavnika medija bit će predstavnici PR- ureda SKB-a Mostar, a Ured za odnose s javnošću treba biti unaprijed obaviješten o planiranom posjetu novinara bolnici.Osoblje PR- ureda dočekat će novinare i biti u njihovoj pratnji tijekom cijeloga posjeta.

Uputa za odnose s medijima pacijenata SKB-a Mostar i članova njihovih obitelji

- Sudjelovanje pacijenata SKB-a Mostar i članova njihovih obitelji u aktivnostima vezanim za odnose s medijima dok se nalaze u bolnici, provodi se putem PR- ureda, a osoblje ureda ostvaruje suradnju s medicinskim osobljem bolnice tijekom davanja izjava pacijenata i članova njihovih obitelji za medije.

- Roditeljski pristanak je obvezan prije davanja izjava, interviewa, ili fotografiranja malodobnih pacijenata. Za to se koristi odgovarajući obrazac, koji je potrebno popuniti.

- Novinari koji su kontaktirali pacijente/ obitelji za interview, obvezni su o svojoj nakani obavijestiti PR ured SKB-a Mostar. Osoblje PR- ureda bit će u njihovoj pratnji tijekom posjeta bolnici i pacijentima.


STANJE PACIJENATA - PODACI ZA JAVNOST


- Zahtjevi predstavnika medija za informacijama o stanju pacijenata izravno se upućuju na PR- ured SKB- a Mostar(usluge Ureda su dostupne 24.00 sata na dan, sedam dana u tjednu).

- Osoblje PR- ureda SKB-a Mostar objavit će podatke o zdravstvenom stanju pacijenta, ako je identitet pacijenta već poznat javnosti, te ako PR- ured SKB-a Mostar ima za to dopuštenje roditelja, odnosno zakonskog skrbnika.

- Osoblje PR-ureda sugerirat će  roditeljima /zakonskim skrbnicima da dopsute da ured kratko objavi stanje pacijenta kako bi se obitelj oslobodila dodatnog pritiska.

DEFINICIJE STANJA PACIJENTA:


DOBRO:-  Vitalni znaci su stabilni; pacijent je pri svijesti i dobro se sojeća; nije životno ugrožen; prognoza je dobra, ili, odlična

PRIMJERENO:- Vitalni znaci su u granicama normale: Pacijent je pri svijesti, ali može se ne osjećati dobro; Može imati manje komplikacije;

OZBILJNO:- Akutno bolestan s dvojbenom prognozom;Vitalni zanci mogu biti nestabilni i nisu u granicama normale;

KRITIČNO:- Životno ugrožen; Dvojbena prognoza; Velike komplikacije i smrt može biti neminovna:
 
Home Pretraživanje Mapa weba 2009 (C) sva prava zadržana - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
Website Security Test