pages in english 
za pacijente i posjetitelje | mapa lokacija bolnice
   
korisničko ime:  
lozinka:  
   
intranet bolnički intranet
galerija galerija SKB
intranet administracija weba
pretraga napredno pretraživanje
intranet webmail login
korisničko ime:  
lozinka:  
   
partneriVODIČI ZA PACIJENTE
Dobro došli u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Potrebni dokumenti:
Za pregled,pretrage ili bolničko liječenje potrebno je ponijeti: uputnicu od vašeg liječnika primarne zdravstvene zaštite, ovjerenu zdravstvenu iskaznicu, osobnu iskaznicu, te povijest bolesti s medicinskom dokumentacijom,nalazima i snimkama.

Obvezno ponijeti tijekom boravka u bolnici:
Za boravak u bolnici potrebno je ponijeti:pribor za osobnu higijenu(ručnik,sapun,četkicu za zube,toalet-papir,čašu), pidžamu,ogrtač i papuče, sve lijekove koje redovito uzimate, a uz prethodni dogovor s osobljem bolnice Radio-TV prijamnik.

Pozor !
Na dan prijama u bolnicu(koji je odredio vaš liječnik tijekom prethodnog pregleda)potrebno se javiti u jutarnjim satima, oko 7.30 sati, na Odjel na koji ćete biti primljeni.Nakon ovjere prijama bit ćete upućeni na upis.Nakon administracijskog dijela prijama pacijent se upućuje u svoju sobu, no, ponekad je zbog pripreme i dezinfekcije postelje potrebno određeno vrijeme pa se svi pacijenti unaprijed mole za strpljenje i razumijevanje.

Vaša prava:
Bolesnik  ima pravo na: pružanje zdravstvene zaštite sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH, potom prije bilo kakvog postupanja(iznimka su hitna stanja)na obavijest o pristanku, dobivanje jasne i cjelovite obavijesti o stanju i bolesti,na informaciju o planiranom liječenju i mogućnostima liječenja, sudjelovati u donošenju odluke o njegovom liječenju, te zaštitu tajnosti osobnih podataka(iznimka je kada za to ne postoji sudski nalog).

Vaše obveze
:
Bolesnik ima obvezu:dati liječniku cjelovite podatke o svom zdravstvenom stanju, kao i podatke o prethodnim postupcima liječenja i lijekovima koje je uzimao, surađivati sa svim zdravstvenim osobljem tijekom pretraga i liječenja, pitati ako nije razumio planiranu obradu i liječenje,slijediti propisanu terapiju ili obavijestiti ako terapiju odbije uzimati, potom ima obvezu čuvanja osobnih stvari, jer zdravstveno osioblje ne nadzire ormarić bolesnika dok se on nalazi na pretragama ili zahvatima i na koncu poštivati prava ostalih pacijenata tijekom oporavka ne ometajući ih ni na koji način bukom ili brojnim posjetama.

Posjete
:
Posjete su svakim danom od 15.00 do 16.30 sati, a nedjeljom i blagdanima od 13.30 do 15.00 sati, ili, kako je obilježeno na ulazu pojedinih bolničkih odjela.
Posjetitelji su tijekom posjeta svojim najbližima obvezni se javiti službenom osoblju za pultom i dežurnoj medicinskoj sestri na odjelu.Najviše dvije osobe mogu istodobno boraviti u posjetu bolesniku.U dogovoru s meedicinskom sestrom potrebno je provjeriti je li hrana koja je donesena bolesniku primjerena njegovoj prehrani tijekom boravka u bolnici. Ako netko od posjetitelja dvoji da ima prehladu,ili, neku zaraznu bolest u interesu je njegovih najbližih i pacijenata da se suzdrži od posjeta.Posebice je potrebno naglasiti kako pušenje u bolničkim prostorima NIJE DOPUŠTENO!

Otpust bolesnika:
Potrebno je obavijestiti obitelj, jer je otpust planiran.U pravilu otpust iz bolnice je iza 9.30 sati.Potrebno je pozorno saslušati upute liječnika ili drugog medicinskog osoblja, te svakako se javiti vašem liječniku primarne zdravstvene zaštite kako bi se dogovorili o nastavku preporučene terapije.
 
Home Pretraživanje Mapa weba 2009 (C) sva prava zadržana - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
Website Security Test